Sommarjobb

Det är omöjligt att skaffa sommarjobb om man inte har föräldrar som inte jobbar på nån fabrik eller nått. Jag har ringt runt till alla möjliga ställen, sen januari, men har fortfarande inget.
Det suger!!

Frasse har äntligen blivit mer säker och gosigare! Nuförtiden vill han upp i sängen när man ligger i den och han kommer fram och hälsar, viftar på svansen och vill gosa! En jättestor färändring sen jag träffade honom sist och det är sååååå kul! :) Eftersom han fortfarande har valptänderna kvar så kliar det fortfarande i tänderna och han vill tugga på allt som går att tugga på, så jag köpte han ett tuggben igår, liksom mina föräldrar och Leijon's. Så nu har han mycket att tugga på istället för borsben, mattor och ljus!

I Väla köpte jag inte bara hundben utan även en blommig klänning/tunika (jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det.. ), handcreme till mina torra händer, lite mallar till naglarna (när man ska göra fransk manikyr) och underkläder till riktigt bra pris! Matchande BH och trosa för 69 kr, tillsammans! Jag är nöjd!

Ikväll ska vi käka ostfondue, och för er som känner mig vet ni att jag älskar det! Och till efterrätt blir det pannacotta med bärsås som jag precis har lagat till.

Äventyret Frasse

Efter att jag hade varit och mysigt och sovit hos mandisen så stack vi andra vid 7.30-tiden. Lagom trötta var vi då :P
Vi steg upp så tidigt eftersom jag skulle åka till Enköping med pappa och Oliver för att hämta Olivers eftertraktade drever Frasse.

   Jag tyckte det tog för jävla lång tid upp. Eftersom pappa skulle på möte i Nörrköping vid lunch så stannade jag och Oliver i stan och kollade runt lite. Sen därifrån tog det väl en-två timmar. Vi fick fika och kolla runt på de andra hundarna, bl a några jämthundsvalpar som inte var mer än 3 veckor gamla. Så söta så!
   Frasse va den enda hunden som inte skällde, annars kunde man inte vistas i stallet där hundarna fanns, för det var så högljutt! 50 hundar som skäller och skäller i en stor lokal. Usch, mina öron tål inte sånt! Jag har aldrig i hela mitt liv sett en så glad och stolt Oliver när han hämtade Frasse.
    Frasse ville inte in i bilen först och han var väldigt skygg. Han har ju knappt aldrig åkt bil eller gått i koppel eller träffat människor, bara hunduppfödaren och kanske någon veterinär. I bilden hem så sket han ju såklart (han var så rädd, stackarn!), precis när vi skulle äta, så matlusten försvann där som ni kanske förstår.. Annars gick bilresan bra. Bara att den var låååååång som tusan tyckte jag. Den dagen åkte vi upp mot 100 mil.
   Nu, två dagar senare så är han fortfarande skygg och väldigt försiktig men han är också väldigt nyfiken! Han hatar att ta på sig kopplet, men älskar att ut och gå och inspektera naturen. Vi har också förstått att han älskar att tugga på saker, speciellt pinnar och ljus. När vi var inne och käkade frukost så lämnade vi honom ensam en stund, vlket kasnke inte var så bra eftersom han tugga sönder ett ljus, hoppade upp i sängen och tuggade sönder telefonsladden. Så nu när han ska vara ensam ska han vara i hundgården. Där trivs han verkar det som. Som jag sa är han fortfarande skygg och försiktig, det är ju lite tråkigt att det ska ta sån lång tid, men det kommer väl om ett par-tre dagar. Hoppas jag.
Jag läntgar tills man kommer hem och han kommer och hälsar själv och visar att han är glad och tycker om en. Och tills man får lite pli på honom.

bilder kommer snart på min bdb.

Jag har varit här hos Oliver och Frasse sen i tisdags men ikväll ska jag hem då jag imorrn ska till Väla och shoppa med Alicia! :D <3

Frasse
Frasse


Ändrade planer, mysiga planer

Jag som sa att jag skulle färga håret och städa. Det blev inget av det, ändrade planer har det varit mycket av idag.
Istället för städning vart det att sitta vid internet och kolla på intervjun med Ola Salo. Istället för att hämta Olivers hund, Frasse, på tisdag så blir det att pappa hämtar den imorrn. Istället för att färga håret med Olivia blev det tjejkväll hos Amanda. Istället för tjejkväll blev det tjejnatt :D

Iom att det snöade så mycket så kunde inte Olivias mamma hämta oss i Moheda, hos Amanda eftersom hon inte såg något. Så vi fick sova över. Så mysigt, men lite smått kaos. Jag ska upp kl 7 imorrn, för att vi ska hämta Frasse.

Just i detta nu ligger vi och pratar om allt och ingenting.
Så mysigt, jag tycker om er tjejer såååååååå mycket! <3

Heja Elle! Hon har precis blivit bloggare! :)


Jesus Christ Superstar och påsklov

Vaknade idag med Oliver bredvid och fick frukost på sängen av mamma och pappa :)
Kan knappast bli bättre! Trodde jag.. tills mamma sa att annamia ringde och frågade om vi kunde gå på "Jesus Christ Superstar" och att de hade bestämt att vi ska det! Och för er som inte vet.. Ola Salo spelar huvudrollen :D
Och för er som fortfarande inte fattar, Jag älskar Ola Salo! Jag har ingen aning om när vi ska dit eller nått, men det spelar ingen roll än!

7 månader och 2 dagar tills jag ska till Teneriffa med Leijon's och Marten's! Längtar!

Detta lovet kommer bli störtskönt. Jag har inget planerat, jag kan bara vakna på morgonen och tänka att idag har jag ingenting att göra. Så jävla skönt.
Det värsta med loven är att man ställer om dygnet helt, men det har jag inte gjort än. Jag har gått och lagt mig före klockan tolv alla dagar än så länge. Tror jag. Och så har jag inte sovit bort hela dagen heller. Perfekt.
Men jag kan ju inte påstå att jag gör nått vettigt. Klockan är liksom 16 snart och jag har fortfarande inte klätt mig eller gjort mig iordning. Det är ganska äckligt egentligen :-P
Men nu ska jag gå och njuta av mitt lov (eller snarare göra något vettigt) med att städa ;-/ Senare hoppas jag på att färga mitt hår. Men får se. Har ju som sagt inga planer.

Grattis Mamma med isdans

Då är man hemkommen från Gtb. Isdans var roligare än vad jag trodde.
Vi åkte dit i tron om att vi skulle få se damernas final men istället gladdes vi av att vi fick se paren. Det är ju dom som är roliga! :) Lyft är roligare än piruetter, kläderna och helheten är roligare än bara damernas eller herrarnas.
Innan kunde jag ingenting om isdans, nu kan ja iaf lite och det blir bara roligare och roligare med isdans!
Så jädra kul.

Jag hejade på syskonen Kerr från Storbritannien, de hade ett rymdtema och hade många häftiga lyft. Synd att de kom på en 8:e plats, de hade väl inte tillräckligt med hög nivå på tekniken. Men de bjöd iaf på den bästa showen :)

Grattis mamma, jag älskar Dig!

Första lovdag

Vaknade med världens bästa älskling och tänkte att, vad jag har längtat efter att vakna med honom. Helt underbart!

Vi käkade frukost och kollade på "Råttatoiulle" (ursäkta om det är felstavat!) som jag faktiskt inte trodde Oliver skulle gilla, men det gjorde han!
Sen hjälptes vi åt att packa eftersom jag ska till Annamia ikväll och sen ska vi vidare till Göteborg för att fira mammas födelsedan med att kolla på isdans :)

Hos Annamia ska jag prova kläder som hon inte vill ha längre, det är allt bra att ha en äldre syster! haha.
Sen vet jag inte om vi ska hem till hj igen eller om jag ska sova över där (min syster har beslutsångest). Men jag tror mamma vill det ... eftersom hon fyller år imorrn.

Jag har ju haft en opera-låt som läxa ett tag nu. Och idag berättade Lillian (min sångpedagog) att hon visst haft en baktanke med denna låten. Hon hade nämligen tänkt att jag skulle sjunga den i tingssalen den 24 maj.
Så, ni får önska mig lycka till! ;)

Gratis SMS!

Okej, eftersom jag är fattig, så är jag medlem på internet-sidor där man kan skicka gratis sms. Vilket är jättebra!
Gör du det också! Kolla länkarna (du får kopiera och klistra in i adressfältet, eftersom jag fortfarande inte lärt mig bloggen) för mer info.


SMS.se : http://www.sms.se/?r=97010
  
GratisSMS.se : http://www.gratissms.se/2z0tyxrln7


  

ps-prov, sen lov

Det vart iaf att jag och Oliver träffades en liten stund igår. Innan min sång :) Jag fick mini-maltesers!

Iaf, sången igår tog slut på mig, sån jävla huvudvärk man får. Så jag stannade hemma från skolan idag. Fast pappa skjutsar in mig till skolan senare så jag kan göra mitt psykologi-prov, så jag slipper det över lovet. För om jag har det över lovet så kommer jag inte plugga och därmed glömma bort allt som har med psykologi att göra, och då får jag IG. Och det.. vill jag inte få. Så lågt vill man ju inte sjunka.

Efter provet så tar jag bussen hem för att sen träffa Oliver! :D <3
Idag igen, eftersom det bara blev 1 timme igår.

Och imorrn ska jag till Am för att prova kläder!


Bilddagboken

... är fulare än någosin nu. Usch, byt tillbaka!


Idag skulle jag träffa Oliver, men nej, inte idag heller.

Psykologi

Dagen går åt till att plugga till psykologi-provet som är på onsdag. Eftersom jag ska träffa Oliver imorn och repa till vårprojektet hinner jag inte plugga imorn, så idag är det stora plugg-dagen. Jag ska inte göra något annat.
Fy, så deprimerande!
Men jag måste kunna klassisk betingning, instrumentell inlärning, försvarsmekanismer och bla bla bla tills onsdag så jag kan få G iaf!

Eller jag gör faktiskt nått annat nu .. jag lagar mat. DET NI! Det visste ni inte att jag kunde..
Well, jag kan inte det heller.

Jag är sååååååå glad idag, för imorn ska jag träffa Oliver! Som jag har längtat, och just i detta nu är han i Sverige. Finally!

Edward Scissorhands

Oj, vad jag skriver mycket här nuförtiden. Men men, kollade precis på "Edwars Scissorhands" och jag tyckte inte alls den var så bra som jag hört talas om. Jag grät inte nånting, var inte ens nära och då är jag ändå en storbölare när det gäller film!
Jag tyckte mest att den var dåligt producerad, kändes ju inte verklig någonstans. Det kändes verkligen som att det var en film, att det var kameror bakom och hela köret. Den kändes så tunn på nått sätt.
Men jag gillade verkligen själva berättelsen, den var verkligen fantastisk!
Så om man skulle göra om filmen idag med lite mer .. känsla och djup så hade den nog blivit en helt fantastisk film. Jag gillade inte heller skådespelarna förutom Johnny Depp. Han var ju helt makalöst bra!

Nu blir det till att plugga igen och ikväll så ska jag äntligen få se "Råttatouille".
hrm, stavas det så?

Längtan!

Oh shit, jag är verkligen melodifestival-nörd. Det första jag tänkte på imorse när jag vaknade var på att gå in på aftonbladet och allt för att se om nått roligt har hänt inatt. Även tv-aparaterna i huset sattes på för att se om det hänt nått.

Nu sitter jag här och har kollat in alla filmerna som går att se från nattens fest där uppe i sthlm. Jag har pluggat psykologi en stund idag också, näst på listan över vad jag ska göra idag är att titta på "Edward Scissorhand". Det var ett jäkla tag sen, har faktiskt inget minne av den alls.

Jag längtar så förbannat efter min Oliver nu, som är alldeles för långt ifrån mig, han är i Österrike. På tisdag ska vi träffas nån timme eller två, fasiken vad jag längtar!!
Och så längtar jag ju självklart till den 26 oktober då vi åker till Teneriffa! Vi = Leijons + Martens + Jag!
Så mysigt kommer vi att ha det, och soligt! Och varmt! Allt som jag vill ha nu!

VINNARLÅTEN 2008: Smålänningen, Charlotte Perrelli - Hero!

YESYESYES!
Har suttit uppe i min ensamhet och kollat på melodifestivalen. Bättre kan man inte ha det, jag lovar. När jag tittar på melodifestivalen måste det vara knäppt tyst. Det är bara jag som får sitta och skrika och tjoa, vilket jag gör hela tiden! JAG ÄLSKAR MELODIFESTIVALEN! Just nu är jag helt lycklig, helt galen. Haha!

Det går ju inte att bevisa bättre att Smålänningar är bäst! Kolla bara på de två senaste svenska melodifestival-vinnarna! The Ark från Rottne, utanför Växjö och Charlotte Perrelli från Hovmantorp, utanför Växjö! Helt sjukt!

Charlottes låt är så jäkla mäktig, jag hittar inte ett mer passande ord än det. Den kommer att passa bra i Eurovision Song Contest i Belgrad i maj! Vågar inte säga att den ska vinna, men visst hade det varit häftigt med tanke på att Charlotte har vunnit den innan, 1999. Då kommer hon vara den första kvinnan som vunnit ESC två gånger. Men det är klart, man ska inte ha för stora förhoppningar.

Innan skrev jag om att jag trodde Maia Hirasawa + The Ark troligen skulle låta fantastiskt. Vilket det inte va..
Det var helt underbart! Ska direkt gå in på youtube och lyssna på låten om och om igen! Ska även kolla på våran älskade lilla Björns Gustavsson!  Och såklart, The Ark och Charlotte Perrelli som gör mig stolt att vara smålänning!

Glöm inte att kolla på "Dagen Efter", eller vad dom nu kallar det, imorrn kl.19!

Melodifestivalen final 2008

"Maia Hirasawa goes The Ark" ... låter helt fantastiskt!

Sitter inne nu på svt.se/melodifestivalen för att peppa mig själv lite till melodifestivalen om en drygt 45 minuter!


Oj, neeej. Nu kom jag ju på att det var två år sedan farfar dog. Vad ledsen jag blev nu ..
- Saknar Dig! Vi ses. <3

Melodifestival - final 2008

Jahopp, då är det melodifestivalen ikväll. Har inte riktigt hört alla låtarna än, ska försöka leta upp dom på internet och lyssna på dom så jag verkligen vet vilken jag ska heja på ikväll.  Men det lär ju bli Charlotte Perrelli's låt - Hero. För den är ju så grymt jäkla bra, snygg. Och jag tror att den kommer passa bäst ute i Eurovision sen.
Tyvärr så är hon ju inte så snygg, brösten i den klänningen ser ju inte kloka ut! haha.
Jag vet inte om ni la märke till det sist, men i början på låten faller ljuset så hon ser grå ut. Sen till refrängen blir det "normalt" ljus, och det var så jäkla snyggt! Jag hoppas inte de har tagit bort det ikväll.

Jag hoppas innerligt inte att Christer Sjögren, Amy Diamond eller BWO vinner ikväll.

Smått och gottgott

Nu är jag precis hemkommen från Amanda :)
Vi hade det så mysigt så, Amanda hade fixat ett massa och vi fick bara en massa gottgott!
Vår lille konditor.. <3
Och Simon sjöng som vanligt för oss. Den gossen kommer komma långt, hoppas vi på iaf!  ;)

Jag håller på att sakna ihjäl mig efter Oliver. Han åkte i onsdags, vi träffades i tisdags, men fan vad jag saknar honom. Håller på att gå åt... Nu när jag håller på att sakna ihjäl mig efter honom så får man allt hoppas på att han har det bra. Vi hörs inte så ofta. Eller ja, varje dag. En gång. Det är ingenting jämfört med hur mycket vi brukar prata i vanliga fall, när båda är i Sverige, då kan vi säkert ringa 4-5 ggr per dag.

Den största denna veckan var när vi tränade på "musik ska byggas utav glädje" i onsdags. Helt fantastisk känsla!
En sån lycka!

I bakhuvudet varje morgon

Nått som jag tänker mycket på nu, när jag varje morgon tänker att "fan, jag orkar inte. Jag skolkar", så är det skolk. Om varför jag stiger upp lik förbannat varje morgon och går till skolan.
   För det första så får man bättre betyg om man är med på lektionerna och bra betyg har ingen dött av. Ingen jag vet om i allafall. Ju bättre betyg man har dessto mer status, iaf i mina ögon, för kunskap är makt. Och så har man ju fått en plats för att gå just den utbildningen man går. Det finns andra som vill ha den platsen, så just därför gå till lektionerna . Annars kunde ju den personen lika gärna kunnat ta den platsen, (och kanske trivts bättre än idag?) eftersom jag inte utnyttjar den om jag inte går på lektionerna (fast det är klart, "jag skiter i andra"-mottot är vanlig i vår ålder). Så går jag till skolan för att det är så förbannat tråkigt att vara hemma hela dagen och bara kolla på tv och inte ha något att göra. Och så går jag ju såklart för att träffa Alicia och Theresé.
   Framförallt så går jag till skolan för att lära mig saker, för att jag ska kunna de saker som krävs för att plugga vidare eller jobba efter gymnasiet. Som jag sa, kunskap är makt. Och så går jag ju i skolan för att jag tycker mina ämnen är roliga (mest rbl).

Hundskit

Hej seeeeeeeega morgon!
Idag när jag satt på busshållsplatsen helt ensam i lilla hjortsberga så ser jag en gubbe som är ute och går med hunden. Hunden skiter. Ägaren skiter i att plocka upp skiten. Sånt gör mig så förbannad!
Är man hundägare ska man plocka upp efter sig, svårare är det inte. Det är en skyldighet!


Måndagmorgon och en hel skolvecka till -Oliver som åker till Österrike och åker skidor. Den ungen.
Jag vill ju med åka skidor!

Ingelstad

Hemkommen från Alicia nu. Som vanligt hade vi det så mysigt och så bra som man bara kan ha det! :)
Vi var ute med hästarna, kollade på "Dirty Dancing" som Alicia inte hade sett, jag vet, helt sjukt! Men nu har hon det och det verkar som hon tycker om den mer och mer. Men, vem gör inte?!
Och så kollade vi på "Vänner", som jag inte sett tidigare, men de var ju också bra! Enligt Theresé och Alicia ska jag vara Monica.. ja, den "rediga".

Melodifestival-freak, som jag är, så kollade vi ju även på Andra chansen. Det bästa var ju att Carola åkte ut! haha! Jag och Theresé verkligen flög upp från våra stolar och skrek och jublade! haha, den alldeles för självsäkra tanten kan gott förlora nån gång!

Som vanligt käkade vi massa gott och tjockade oss. Det är vi värda!

När jag kom hem så övningskörde vi lite, gick sådär, bättre än sist iaf, då när pappa tvingade ut mig på vägen. Det gjorde han inte denna gången. Det var tur för honom!
Nu har jag precis gjort färdigt engelskan och väntar på att Oliver ska komma. Vi ska ju bada i våran vedeldade tunna ikväll. Det ska bli jättemysigt, jag har längtat efter att bada. Det var så länge sen.

Dokumentär / Övningskörning

Nu sitter jag och Alicia och kollar på allt material vi har. Uuuuuusch, det tar ju sån jädra tid (vi satt hela rörlig bild lektionen, som är tre timmar lång, och vi var fortfarande inte färdiga) och sen så får man se alla misstag man gjort. Jag filmade tex helt åt fanders fel när vi hade en av de viktigaste frågorna, vad gör man då liksom? Usch.
Filip, våran lärare, kom in och kollade lite på vårat material. Så sa han "Fint ljus" efter en låång lång stund... För det var det enda som var bra. Sorry Emelie, men du får inte ha så höga förväntningar!

Denna helgen kommer inte Oliver vara hemma så jag sticker till Alicia en sväng, äntligen! Det var ett tag sen sist.. Vi kommer få det sååååå mysigt, precis som vanligt! ;D
Sen så ska jag inte göra så mycket mer denna helgen. Ska bli så skönt att inte ha nått att göra.
Att sitta hemma och titta på TV och inte göra någonting! Fan vad skönt ...
eller nä, förresten.. jag har saker att göra. Fick reda på allt som ska vara med på psykologi-provet. M-Y-C-K-E-T! Och svårt också!! Usch.





Mamma hämtade mig efter skolan idag. Hungrig och trött som jag var så trodde jag ju att vi skulle hem direkt. Så dum man kunde va! ha! Vi skulle ju självklart handla en massa först..
Men det lönade sig sen iaf, för jag fick en bok från bokrean utav mamma, Lisa Jewell's "Stjärna för en natt". Jag har läst en av hennes böcker, och håller på att läsa en annan av dom.

När vi kommit hem och käkat så hade pappa lovat mig att övningsköra lite. Självklart hann det ju bli mörkt. Först kör jag några varv runt fabriken vi har här hemma, det går jättebra, och sen tvingar pappa ut mig på en av hjortsbergas mest trafikerade vägar. Vad jag ville sälja honom då! Jag har inte kört snabbare än 30 km/h än och det är en 70-väg, bara det! Sen så var det ju mörkt, som sagt, och jag hade ju inte lärt mig sätta på helljuset. Jag var defenitivt inte redo för att det, och det vet han! Är han självmordsbenägen eller nått?
Såklart så mötte jag bilar och jag fick bakom mig och jag fick ju självklart Panik. USCH. Jag är inte redo!
Nu vill jag inte ut på länge länge länge.. Men jag ska enligt pappa ut redan imorrn.
Nyss så beställde han hem ett teoridataprogram till mig.

Jb

Nu har jag och Alicia varit och gjort bort oss på John Bauer. Fy, så pinsamt.

Helgen är över

Usch, så deprimerande!
Förra veckan kände jag precis likadant.. Skola imorrn.
Alla tjatar om "det är ju inte många veckor kvar så är det lov igen", nej visst det är sant. Men det är så jädra jobbigt att varje morgon känna att "nej, idag skolkar jag, jag orkar inte jag orkar inte jag orkar inte!" och ändå stiga upp och genomföra de där skoldagarna. Och det är inte uppgifterna som är jobbiga. För guds skull, jag går ju media.

Men, det finns inte mycket att göra någonstans så det är väl bara att stiga upp ..

Idag så var jag och Leijon's på shoppingtur. Vi skulle ju köpa grejer till Olivers nya rum. Där han ska leva med sin nya hund, en drever (eller springande falukorv som jag kallar det), som kommer till påsk. Vi åkte till EM och till Mio. Vi hittade massa fina grejer som passar till rummet där uppe. Det var knappt att vi fick plats i bilen hem sen. Rummet blir verkligen jättefint där ute. Precis så som Oliver vill ha det. Klassiskt och elegant. Färgerna ändrades lite, från rött till brunt, men det vart fint ändå. Jag längtar tills allt blir klart där uppe så man kan vistas och sova där! Jättemys.

Övningskörde förresten idag igen. Det gick jättebra, fasiken vad jag känner mig duktig! ;)

Imorrn ska jag och Alicia skämma ut oss på John Bauer och filma Emelie där.
Ska bli spännande och se hur folk kommer reagera och på hur vi kommer reagera..

Jag skiter i rubrik idag.

Övningskörde idag, jääääj, det gick skitbra! :)
Längtar tills vi ska köra igen, vilket förmodligen blir imorrn efter att jag kommit hem från Oliver.
Man måste ju sätta igång att övningsköra så man kan skaffa körkortet innan Jonas. Och Oliver. Och helst Samuel också.. Det är faktiskt det enda som driver mig till att börja övningsköra.

Igår var Annamia hemma i hj en stund, det var trevligt. Det hände alldeles för sällan att hon kommer hit.
Igår så kollade jag även på "så ska det låta" som har varit väldigt efterlängtat! Iaf i vårat hem. Och så var ju Danny med så det var ju klart jag kollade också .. ;)

Jag är såsåsåsåså jättetrött på skolan just nu. Pallar verkligen inte med mer.
Varje dag vaknar jag och tänker "nä, jag skolkar idag..." och jag har aldrig varit den som skolkat.

Men nu hör jag att nån går ner i trappan, så det är väl dags att jag börjar städa innan de tjatar ihjäl sig. Jag ska ju städa innan jag åker till Alvesta och käkar pizza och spela in till dokumentären..

RSS 2.0