Skärp er, Länstrafiken Kronoberg!

Skulle ta bussen hem vid tre från Växjö idag. På just fredagar går det två 145:or, en mot Ljungby och en mot Halmstad. Den som gick mot Halmstad kom ungerfär tio i tre och packades på folk. Eftersom jag måste byta buss och vet att det alltid är krabb på fredagarna, eftersom det är två bussar att byta från men en att byta till, så frågade jag busschaffören vilken jag skulle ta. Då svarade han att jag skulle ta nästa för att den skulle ha air-condition och stanna vid 25:an. Så jag hoppade snällt av och ställer mig och väntar på Ljungby-bussen.

Klockan blev tre och det kom ingen buss. Men alla stod snällt och väntade iaf, men jag blev såklart stressad för att jag inte skulle hinna med bussbytet. Tio över tre kommer det en buss, som det inte står något på, men alla hoppar in i den iaf. Innan den bussen körde frågade busschaffören vart vi skulle och vi svarade att vi skulle till Ljungby. "Ljungby?! Denna går till Lammhult". Så det var ju bara att hoppa av och fortsätta vänta på Ljungby-bussen.

Halv fyra går det in en tant, som skulle med Ljungby-bussen, in till Länstrafiken och frågar varför det inte kommer en buss osv. Hon får som svar att det strax kommer en ersättningssbuss. "Vilken minut som helst". Tio i fyra kommer den ordinarie bussen, den som alltid går vid fyra till Ljungby och folk börjar ju såklart hoppa på den. Det var ju ingen som ville betala, såklart, men det fick vi ju ändå göra.

När man sitter på den ordinarie fyra-bussen till Ljungby ser man att ersättningsbussen kommer bakom. Men då har ju alla redan hoppat på den ordinarie bussen.


Då kan man ju fråga sig hur lång tid man får vänta innan man slipper betala. En timme räckte ju inte?! Och så kan man ju fråga varför de säger att det kommer en ersättningsnbuss "vilken minut som helst" istället för att hänvisa oss till nästa buss? En fråga till som man ställde redan efter 10 minuter var, Hur lång tid tar det för en ersättningsbuss att komma? En timme?
Är detta acceptabelt?!


Jägare

Som ni kanske vet är min pojkvän en riktig jaktnörd. Han och några polare till honom var ute och jagade gris igår på huseby och Oliver fick chansen att skjuta sin första gris. Så då gjorde han det!
Grattis, älskling! <3


Även fast jag inte är nått jaktintresserad, så är jag stolt!

Bild kommer.

Rabarberpaj

Här kommer mitt favoritrecept på rabarberpaj. Den är lika god under tillverkningen som efter. Har ni inga rabarber? Det är bara att kontakta mig så kan ni få hur mycket som helst, för det är vad vi har här hemma på gården!

för 4 portioner behöver du:
3 stjälkar rabarber
2 msk potatismjöl
3/4 dl socker
3½ dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl socker
150gr smör

Skär rabarben i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ungssäker form. Strö över 3/4 dl socker och 2 msk potatismjöl.
Gör smuldegen: Blanda 3½ dl vetemjöl, 1 dl socker och 1 dl kokosflingor. Tillsätt margarinet skuret i mindre bitar. Finfördela margarinet med händerna till en grynig massa. Fördela jämt över rabarberna.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med glass, vaniljsås eller grädde!

Utan mobil är jag död

Gjorde nyss samhällsprovet. Tyckte det kändes lätt, kanske lite kaxigt att säga men. VG blir det iaf. Hoppas jag, annars blir jag ledsen.
Två prov av tre är avklarade (på de två senaste veckorna). Nästa vecka är det svenska-prov. Efter provet är det Göteborg med Theresé och Alicis som gäller <3

Glömde ju såklart min mobil hemma idag, och jag vet inte hur jag ska klara mig. Jag har ju ingen klocka!
Och nu ska jag till Alvesta och sjunga, sen ta bussen hem. Hur ska jag veta hur lång tid jag har på mig att gå till bussen när jag inte har nån klocka?! Låter som en fjortis. Åh, nej. Det vet alla som känner mig att jag definitivt att jag inte är.

Simon fyller 18 år idag, Grattis! :)


16.47
Det var ingen sång idag, berättade Jojjo till mig på busshållsplatsen. Tur att jag fick veta det iaf. Så jag stack iaf hem och solade, så nu är jag brunare än innan ;) Göttans. Gött att komma hem till mobilen igen. Och skönare att få se att man har under dagen blivit populär (;

Jag kan inte slitas ifrån min älskade bok. Nu har jag läst halva, jag blir ledsen av bara tanken att det kommer ta slut snart :(
Har läst sen jag kom hem. Nu kommer snart Oliver och innan dess ska jag baka en rabarberpaj för att jag ska få slippa att grundmåla utemöblerna. Jag och pappa kom nämligen överrens om att om jag bakar en rabarberpaj så grundar Jack utemöblerna. Ingen dålig affär tycker jag!

Ikväll ska jag och Olivia ut och promenera! :)

tre av sex

Gott folk! Nu har jag äntligen bestämt klipptid (jag fick ju en klippning i påskägget som jag fortfarande inte har änvänt) så nu blir'e av på måndag kl. 15!
Blir perfekt, eftersom jag ville klippa mig innan jag, theresé och alicia drar till göteborg på torsdagen sen! :)
Nu kommer bara det jobbiga. Hur ska jag klippa mig? Kort eller ska jag behålla längden? Jobbigt!
Sen ska jag iaf slinga håret efter att jag har klippt mig.

Denna veckan så har jag haft sammanlagt tre lektioner när jag i vanliga fall skulle ha åtta såhär långt. Jag hade en lektion i måndags, och skulle egentligen ha tre. Eftersom vi i Växjö var lediga i tisdags så hade jag ju inga då. Idag hade jag en inställd lektion och två normala. Ganska soft.
Imorrn är det samhälls-prov och jag måste få bra på det. Annars blir jag ledsen.



Satt nyss ute i solen och solade lite tillsammans med min älskade bok. Cecelia Ahern's "P.S Jag älskar Dig!" och jag har aldrig gråtit till en bok, speciellt inte så mycket! Jag satt som sagt ute och solade men var tvungen att gå in för att inte folket som gick förbi skulle se mig gråta. Och att sluta läsa boken, det fanns inte med på listan.
Ni vet, när man läser en riktigt bra bok känns det som att man får nya vänner. Det är helt sjukt, och låter sjukare. Men det är ju sant. Man vill inte sluta läsa och man vill inte att boken ska ta slut.

Cheaters = Onödigt vetande

Efter att jag övningskörde lite igår med pappa stack jag hem till Oliver. Där hade vi lust att skämma bort hans föräldrar med lagad mat på bordet när de kom hem, så det blev lax och pasta. Jag vet, det låter inte så fint, men det var jättegott och de uppskattade det jättemycket! När vi stod och lagade maten så ringde pappa mig och sa att Jack ska sjunga om en timme och han undrade om vi ville komma och kolla, isf kunde han hämta oss. Då blev man ju lite.. varför säger du till en timme innan?! Men då berättade pappa att han själv fick veta det nyss. Då hade Jack, den busen, försökt hålla detta hemligt för att han inte ville att nån skulle komma och kolla. Men det lyckades han inte med! Mamma, pappa, jag och Oliver kom och kollade. Jack är jätteduktig på att sjunga, jag är riktigt stolt! <3

Sen stack jag och Oliver hem till Mo igen och började plugga. Vid 22-tiden stack jag hem för att sova.

Idag har det varit studiedag och det betyder att jag har varit ensam hemma hela dagen. Gick upp vid 10 för att gå ut och gå med hundarna. Men jag vaknade redan vid 6 för att pappa, den jäveln(!), hade satt igång tvättmaskinen, som är i rummet bredvid mitt sovrum. Och den är inte tyst precis. Så jag var inte glad. Morgonhumöret, ni vet.
Drömde en mardröm imorse också :( Men jag har berättat den, så den borde väl inte bli sann?

När jag käkade frukost sen så satte jag igång tv:n och då var det ett program som var så amerikanskt det bara kunde bli! Det var lite lustigt att just det programmet skulle heta som det hette efter min mardröm, men men. Det hette iaf "Cheaters" och gick ut på att de som trodde att deras partner var otrogen, kunde ringa in till programmet och få en detektiv anlitad för att kolla upp om det var så. Och det var ju så i alla fallen också. Och det var en massa kameror som var med och filmade när paret "gjorde upp". Så amerikanskt så det finns inte.. men jag kollade iaf vidare på det, för att det var så jävla fult. Att folk inte kan få ha nått privat längre.

Det har inte alls blivit mycket pluggandes, mest att jag läst min bok "PS. I love you" ute i solen. Och så har jag, som ni ser, gjort om bloggen lite. Jag började om helt från början. Nu orkar jag inte sitta mer med den idag. Jag ska ut i solen igen nu :)

Onödigt vetande:
Efter en timmes simmande i en allmän pool har du fått i dig en halv liter urin.

Utan färgmedel är Coca-Cola grönt.

En gurka innehåller procentuellt mer vatten än vad Atlanten gör.

Det tar 12 till 15 sekunder för blodet att cirkulera från den ena handen till den andra och bara två sekunder att strömma från låret till foten.

Ett fem månader gammalt foster har mera hår på ryggen än en vuxen gorilla.

En genomsnittlig chokladkaka har åtta insektsben i sig.


hatar redovisning/lärare?

När klockan ringde imorse så var det första jag tänkte "Varför ringer klockan? Det är ju söndag, jag ska inte upp nu. Jag ska sova!". Men sen, vid några minuter över sex så kom jag ju på att det är måndag och det verkligen är dags att stiga upp. Sånt är tråkigt och förstör verkligen en hel dag.

Så nu sitter jag här på lektion och skulle redovisa. Men sen så är vi typ åtta stycken av tjugotvå eller nått som är på lektionen, så lärarna vill inte att jag ska redovisa. För det är "synd att inte alla får se". Men nehedu, det tycker inte jag! Det hade varit skitsoft att få redovisa nu, eftersom jag är klar och så slipper jag bli så jäkla nervös. Känner ju ingen här.

14.40
Efter ivät så var resterande lektioner inställda. Och det fick man veta en kvart innan den tidigaste bussen hem gick. Tackar tackar. Så jag fick ju, bokstavligt talat, springa till bussen vilket resulterade in att jag svettades som en gris på bussen. Bredvid sitter en gammal klasskompis, lagom pinsamt!
Iaf, kändes ju väldigt onödigt att stga upp, när det var så svårt, för att komma till skolan och inte ha nåra lektioner.
Jag har ju en snäll pappa och han hämtade mig så snällt ute vid vägen, så jag slapp kilometervis hem. Som tack för det gjorde jag en banan. och choklad smoothie till honom och mig. Eftersom jag inte käkade nån lunch i skolan stekte jag ägg. Nu sitter jag och lyssnar på Ukraina's bidrag till årets ESC "Shady Lady" om och om igen. Så jäkla bra!
 Och jag Ska plugga. Nån gång. Har ju faktiskt hela morgondagen på mig.

Nu skiter jag i designen. Den suger ju. Jag börjar om från början nu.

Ursäkta röran

.. Ombyggnad pågår.


Så jävla fult blir det :( Måste ha tid och hjälp.


Flopp

Ännu en blågul flopp i ESC. Så jävla illa trodde jag inte att det skulle gå. Det känns helt sjukt. Hon låg ju etta på alla listor. Hero kom på en ynka 18:e plats. Samma som The Ark's placering förra året. Illa. Tom Lettlands och Spaniens fjoll-låtar kom bättre. Jag tror det satsades för mycket på promotion överallt. Vi syntes för mycket. Eller? Fast det finns inte en chans, nån gång för oss i norden att vinna, om vi inte stöttar varandra som de gör överallt annars i Europa. Nu när alla de nordiska länderna var med hade vi ändå chansen på att kompisrösta, men ändå gjorde vi inte det, tillräckligt. Tur att Malta tycker om oss. Det var faktiskt den enda höga poäng jag såg (annars sov jag mig igenom omröstningen, för att strejka lite)
När jag gissade på hur det skulle gå så trodde jag att Sverige skulle ligga i topp 10 iaf. I ledningen skulle Ukrainas "Shady Lady" ligga och sedan Norges "Hold on, be strong". Och Armeniens "Qele Qele" på tredjeplats. Jag ska iaf köpa skivan iår, för jag tyckte det var många bra låtar. Faktiskt. Men nästa år blir det inget ESC för mig.

Alvestayran gick väl fint. Jag var såå nervös innan "Lascia chio pianga". Mina ben darrade så jag trodde jag skulle ramla. Haha! Aldrig i hela mitt liv har jag varit så nervös. Och det hördes på vissa ställen. Pappa spelade in och jag har analyserat sönder mig. Det kunde gått bättre.
På bakgården hörde jag inte mig själv, så jag visste inte riktigt hur det gick när jag väl stod på scenen. Men sen när jag hörde det efteråt lät det inte alldeles för illa. Ibland.

Mors Dag och jag och Jack storsatsar (om man jämför med hennes födelsedag). Utav mig och Jack tsm så fick hon en vitlöksolja och en dip från Oil&Vinegar.  Jack hade sytt en vetekudde till mamma som det stod broderat hennes namn på. Mia. Så fin så :) Jag har fixat så att hon är med i nån spa-tävling. Inte för att hon kommer vinna. Men chansen finns!

Jag ska bara ner och städa och sen kommer förhoppningsvis Oliver hem till oss senare idag. Ska bli mys! :)

Ändrade planer:
Eftersom Olivers fotbollstränare inte kan planera rätt så kommer inte jag få träffa min älskling idag :(

reklamfilm på 3 timmar

På dagens rörlig bild lektion skulle vi spela in en reklamfilm. Och innan jag kom till lektionen var jag säker på att jag aldrig skulle få ihop det med skådeseplare, btuik, skylt, annons osv tills dagens lektion. Eftersom vi bara hade de tre timmarna på oss var jag säker på det. Att spela in en 30 sekunders film tar lång tid. Och att få upp kamera och skaffa all rekvisita och så .. Så jag hade under gårdagen skickat ett mejl till min lärare för att beskriva hur det inte skulle funka och att jag hade panik! Men han svarade bara att det skulle lösa sig på ett eller annat sätt. Men det brukar han säga, även fast det inte löser sig, så jag tog väl inte åt mig så mycket.
När jag väl kom till lektionen så hade han fixat Allt! Skylt, butik att filma i, annons.. Allt! Det var bara att sticka ner och filma! Det var som om en stor sten lossnade från mina axlar, sånna lärare gillar man! 
Så nu är reklamfilmen helt färdigredigerad och allt. Den blev skitbra dessutom ;)

När jag kom hem, efter att handlat lite med mamma och kollat in den nya butiken BrandWorld som öppnade idag, så gick jag och la mig. Förbannat skönt! Men det resulterade i att jag blev väldigt slapp .. Blir nog en tidig kväll ikväll.

Pappa har värmt upp tunnan ikväll, så vi ska nog snart bada. Ska bli skönt! Och mysigt framförallt.

Har typ under den senaste timmen kollat på massa repotage om Charlotte Perrelli's vistelse nere i Belgrad. Jag längtar tills imorrn, då man får se hur det går! Och all media dan efter .. Gött mos!

Kollar just nu på designadinblogg.se på lite tips om hur man får sin blogg personlig. Och den är ju jätteenkel att följa. Det var den sidan jag satt med igår, och var tvungen att testa om det funkade. Och det gjorde det ju, så det blev ju ändringar. Har blivit en liten ändring här nu med ;)
Nu vet jag hur man gör för att få den snygg, men då måste jag komma på nått tema som passar mig. Fast bakgrundsbild eller bara nån färg? Det hade varit jävligt kul att ta foton i studion..


Magen kanske är nervös?

Tänkte bara berätta att jag har nått så otroligt ont i magen. Så tänk lite extra på mig, tack.

Wieehuu

Nu har jag äntligen tagit mig tid (tid jag egentligen inte har) till att lära mig designen på bloggen. Men jag har inte ändrat färger och så, för jag kan inte bestämma mig för vilka. Men jag är öppen för förslag! Väldigt öppen! :P
Men jag har ändrat lite med typsnitt, storlek, tiden för när inlägg publiceras finns under rubriken osv.
Lite småkul! :)

Ikväll kanske det blir att sova hos Oliver. Men det är bara kanske.

Har nu lyssnat på nästan alla bidraget till ESC. Charlotte är bra, jävligt bra. Men jag tycker nog Ukrainas är bättre. Och Norges bidrag är bäst! Så nu vet ni!

Skrevet kanske är nervöst?

Idag vaknade jag upp med världen bästa Oliver bredvid :) Underbart! Tyvärr var det den enda gången vi kunde träffas denna veckan/helgen :( Iaf, så steg jag upp kl 6 med honom, fästan att jag skulle kunnat sova till kl 7 eftersom jag har sovmårgon på torsdagar. Så snäll och bra flickvän är jag!

På bussen till skolan så träffade jag Olivia, som fyller år idag! Kärlek och Grattis till henne! Och så träffade jag Ella också, så vi satt och pratade lite och hade trevligt. Hon åkte med "den lilla bussen" till k-mad där vi skildes åt varsitt håll.
Väl framme i skolan fick man veta att alla lektioner, förutom den första, var inställda. Inte sådär jättekul eftersom den lektionen är kortare än vad det tar att åka till skolan.

Vi sa det till läraren, att vi bara hade den lektionen och vi lika gärna hade kunnat stanna hemma. Och då svarar han "Men nu är nu ju här, så då kan ni ju lika gärna vara med på lektionen ". Han hade planerat att vi skulle kolla på en film om Voltarie och Rousseau (stavning?), men som inte villa komma igång via projektorn. Eller vad det va. Ljudet kanske. Grejen var iaf att vi hade en video inne i klassrummet, som skulle funka att titta på, men som han inte ville eftersom det skulle kännas "Uschigt". Så då bestämmer han sig för att avsluta lektionen.
Och lilla jag då, som hade stressat med gympakläder och bussar för att komma i tid och ha rätt saker med mig, tyckte att när vi väl kommit dit så ska vi göra det vi ska. Jag har inte stressat för att gå på en lektion i 10 minuter för att sen åka hem. När vi väl var där och ändå skulle se den förbannade filmen kunde vi lika gärna göra det då.
Sjuk, som han är, så blev han skitförbannad. Började slå i luckor och i rullgardinen (som ägde honom totalt!).
 Men hur "uschigt" hade det inte känts för oss då? Om vi hade åkt buss för att gå på en lektion som inte gav oss nått? Som inte var i länge är en kvart? Bara för att inte ville kolla på en vanligt video?
Det blev iaf att vi kollade på filmen, så jag var nöjd även fast det var den tråkigaste jag sett. Men jag kom iaf inte dit i onändan då.

Så det blev att man gick ner på stan. Där jag köpte en tröja på rean, som jag har kollat på länge. Den har kostat 129 kr och jag fick den för 59! Det är vad jag kallar en god affär ;) Nu har jag precis kommit hem och käkat och ska börja med allt plugg.. Ska visst fixa nån butik att filma in i. EFTER att jag skrivit manuset. Det blir fan inte lätt!

Eurosvision song contest semifinal 2 ikväll dårå. Heja Perrelli!


Het gröt

Det är ett under att jag gick upp idag, så trött som jag va. Gudomligt trött. Tänkte att jag skulle sjukanmäla mig men då kom jag på att Alicia skulle få vara själv i skolan idag. Och det är jag för snäll för att låta henne va. När jag väl var i skolan kom jag ju på att jag ändå bara har en lektion med henne idag. Det är att vara för snäll.
Jag var så trött så jag tog mjölk på gröten. Det strider verkligen emot mina principer. Mjölk = Grötförstörare.



För och om

För 5 år sedan... var det 2003 och jag var tolv/tretton år. Förmodligen var jag tillsammans med och jättekär i Karl-johan och hade världens bästa klass! Ella var tillsammans med Oliver, men de var lite fegare än vad jag och Kalle var! ;) haha! Vi åkte på klassresa till Bornholm - en resa jag sent glömmer! Det var sista året på Hjortsbergaskolan, vilket var sorligt och kuligt.

För 3 år sedan... var det år 2005 och jag var femton och gick på Grönkullaskolan. Jag var tillsammans med Oliver som hade mustach som alla tjatade på mig om att jag skulle ta bort! Det var inte lätt för mig ;)

För 1 år sedan... gick jag i ettan på gymnasiet och det mesta var annorlunda. Jag var inte kompis på med Therese och Alicia. Jag var inte klassad som pluggis.

För 3 månader sedan... var det sportlov och jag var superförkyld men vi åkte till Stöten iaf. Oliver var med. Det var kaos i skolan.

Igår... var det söndag och Simon var här för att öva inför morgondagens allsång. Oliver var här också och mös en stund med mig :) 

Imorgon... är det allsång med mig och Simon i spetsen. Spännande! Inför rörlig bilden ska jag ha kommit på en reklam, vilket jag inte har. Så är det nån som har en idé på en reklam - meddela göra mig!

Om ett år... Ska jag ta studenten och förmodligen kommer jag inte veta vad jag ska göra till hösten. Jag ska precis ha skaffat körkort.

Skriva av mig lite ..

För att följa upp det senaste inlägget så ska jag tala om för er att Simon kom ungefär 90 minuter senare än vad han sa, meeeen men. Vi kom iaf fram till vilka fyra låtar vi ska sjunga på tisdag och även lite vad vi ska säga. Jag har ju svårt för det dära, det har ju inte Simon. Den lyckosten. Det blir nog bra fastän jag inte är så bra.

Måndag morgon och det var jobbigare än på länge att stiga upp. Usch. Kom iaf till skolan och kollade min mejl där jag hade fått ett mejl om att jag har mvg (än så länge) i min ivä-kurs. Oj, tänkte jag eftersom jag inte lagt ner nån energi på den överhuvudtaget! Så det var ju skönt. Att man inte ens behöver anstränga sig. Det blev genast lättare att fortsätta skoldagen ;) Speciellt eftersom jag också fick veta att vi inte har någon engelska, så jag slutar vid 12.40.
Det enda jag behöver göra för att få mvg var att redovisa slutprojektet, och det ska vi göra nästa vecka. Så det löser sig nog! ;)

Efter skolan ska jag till Alvesta och repa inför våryran på lördag. Jag ska ju sjunga en opera och jag är så nervös så.. jag vet inte vad! Det är verkligen något nytt för mig. Och svårt som fan är det också. Så, jag hoppas alla ha överseende med det när det är dags att sjunga upp. Att det är första gången för mig och att det är så jädra svårt. Iiiiih!

Snart dag för Eurovision Song Contest! Först semin, som man måste se, eftersom Perelli ska kvala till final. HEJA!
På lördag får vi se om jag kan se finalen. Först är det ju våryran och sen är det nog lite födelsedagsfirande för Olivia :)

Nähe.. du ska jag tillbaka till lektionen. Men jag var tvungen att skriva av mig lite!

Hannah och Simon gör mig till stressapa

Igår och idag var jag och Hannah hos Oliver och mös :) <3

Och jag visste ju att Simon och jag idag skulle träna inför allsången som är på tisdag. Så jag ringde och frågade när. Då svarar Simon att han kommer, tja, om en halvtimme. Då var jag hos Oliver och hade inte gjort mig iordning eller någonting. Eller städat. Så det var ju bara att krama hejdå och cykla hem det fortaste jag bara kunde för att snabbt duscha. En kvart hade gått sen jag cyklade ifrån Oliver och jag var färdig. Det var nu över en timme sen Simon sa att han skulle komma om en halvtimme. Så, han stressar sönder mig!

Medans jag väntar tittar jag på Inför ESC och jag sket i att städa.

Plugg fredagkväll

Ja, ni hör ju hur kul jag har. Sitter och pluggar en fredagkväll, känns allt annat än bra.
Sen så försöker jag få tag på Oliver som är inne i Växjö och klipper sig, men jag kommer itne fram. Innan när jag var i Växjö och mamma skulle hämta mig ringde hon, och kom inte fram till mig. Och inte Oliver heller. Jag trodde det var min telefon eftersom jag inte kunde ringa dom heller. Men icke. Det måste vara nått med telefonnätet, eller hur det nu fungerar, det är fel på.

"Natural Born Killers" heter filmen som vi under de senaste tre svenska-lektionerna har sett. Den var minsann annorlunda fim som var skitsnyggt gjord! Det är väldigt många klipp i den filmen, det är ett högt tempo, och olika typ av film eller vad man ska säga. Ibland är det svartvitt i den, ibland grönt, rött och ibland animerat osv. Alla möjliga typer, och det är det som gör filmen så braoch så sjukt snygg och annorlunda! Handlingen är också bra tycker jag, dock är det lite för mycket i slutet. Den handlar om ett par som åker runt och mördar folk kors och tvärs, hit och dit. Skaparen om filmen är väldigt kritisk mot media och det är det som är själva meningen med filmen, att visa att han är så kritisk mot media. Folk älskar detta par, fast de håller på och mördar så mycket och meningslöst.. Äsch, jag kan inte riktigt förklara. Ni får titta på den för att förstå! Jag rekomenderar den verkligen! Det känns som om den filmen är en film man måste ha sett.
Woody Harrelson, Juliette Lewis, Robert Downey Jr. och Tommy Lee Jones är några utav skådespelarna.




Varför jag satte mig här och skrev var för att komma undan mediekommunikationen. Egentligen. För den är så jäkla dryg och tråkig! Den tar aldrig slut och jag har inte mycket tid på mig. På tisdag ska den vara färdig. Och jag lär ju aldrig hinna. Bajs på Per-Håkan som säger till oss så sent när den ska vara färdig! Fick veta det i tsdags. Åh!

Design

Någon vänlig själ som kan lära mig hur man designar sin blogg och få den snygg?

nu ska jag sova, och det ska jag göra gott! <3

Häng och fläng

Nu sitter jag på textkommunikationen och bara tråkar. Har en liten del av en berättelse att skriva, på fyra tretimmarslektioner. Så jag kan slappa lite.. Dessutom så är jag inte så kreativ. Idag.

Precis som förra veckan så ska jag till min gamlagamla, älskade skola :) Med Simon, om allsången nästa vecka!

ALLSÅNG MED SIMON OCH MOA
20 maj, Hjortsbergaskolan
Ta med fika och mys med oss! ;)

Idag får jag äntligen träffa Oliver! Lite sent dock, kl. 21, så jag missar svt's "Barnmorskorna" men hellre det än att inte träffa Oliver förens fredag. Jag får en lite småstressig dag med mycket att göra idag. Eftersom mötet på Hjortsberga börjar 15.30 måste jag gå från den sista lektionen om jag ska hinna med bussen. På bussen ska jag träffa Simon och han ska med mig efteråt sen eftersom vi ska träna på de sånger vi ska sjunga inför nästa vecka. Vi vet fortfarande inte vilka låtar, men jag hoppas vi bestämmer det idag. Annars blir det panik! Sen ska jag följa Simon till träningen med Pondus, så jag får lite motion. Sen ska jag försöka att hinna med både träning och plugg till klockan blir 21, då jag som sagt ska hem till min älskade Oliver.
Igår när jag passade Frasse så hoppade han upp i mitt knä, självmant! Så söt. Det hade han inte gjort på Oliver ens. Snacka om att vara omtyckt ;)

Timo och Frasse

Nu har jag kommit hem ifrån Alicia och fölet. Så jävla söt var den lille hingsten, som kanske ska heta Timo!
Så jädra liten och kaxig var den lille krabaten. Och så härlig päls! Alldeles mjuk!
Han ville klättra upp i Theresés knä, så söt! :)

När jag kom hem så hade jag lovat att ta Frasse på promenad, eftersom Oliver är i Kålmården och Frasse typ är rädd för alla andra i Leijons-familjen. Så jag ringde Olivia och frågade om hon ville hänga med, och det ville hon. Vi började med att cykla dit, och cykla har jag ju gjort förr.. så det gick ju bra :P
Att koppla Frasse gick också bra, han var jätteglad över att se mig. Det är ju alltid kul att någon blir glad att se en.
Men när vi skulle cykla hem gick det inte fullt lika bra. Rent utav dåligt faktiskt. Frasse gillar ju allt som rör sig, så han gillade framdäcket på cykeln och alla bilar som körde förbi. Aldrig mer att jag cyklar med den hunden!
Nu så passar mamma honom lite. För varken jag eller Jack orkar det efter .. en timme. Man får ju hålla stenkoll på honom så att han inte springer iväg. Och nu har han ju lärt sig att gå i trapporna också, så han kan ju vara vr som helst i huset på en hundradels sekund. Om man skulle släppa honom lös i trädgården så springer han ju med all säkerhet härifrån efter nån hare eller nått. Då vore det ett helvete, eftersom han inte har fattat detdär med inkallning än. Inte på riktigt iaf.

Pratade med pappa nyss och han sa att det inte var så farligt som de först trodde. Som tur väl är! <3


Skola? Är det inte sommarlov?

Denna helgen har känts som ett riktigt sommarlov, så det kändes jättelustigt att stiga upp för skolan idag.
Det har verkligen varit sol denna helgen och jag har solbränna efter mina ringar. Så hääääärligt!

Det är 3 veckor tills jag, alicia och theresé ska till Göteborg och shoppa och 4 veckor till skolavslutningen. Vad jag vet om är det bara ett prov (i samhäll) tills dess och 2 lediga dagar (?). Härligt härligt!

Idag ska jag och theresé följa med alicia hem för att kolla på fölet som kom förra veckan. Det ska vara ungefär lika stort som Pondus. Jag brukar inte tycka om hästar annars, men föl. Det är nått visst med nyfödda djur :) Valpar, kattungar, föl, lamm...
Så hoppas jag att det kommer vara sol och att vi kommer sola lite. För idag skulle det ju vara bra väder, men inte resten av veckan. Men sen skulle sommarvädret komma tillbaka till helgen tror jag. Hoppas bara inte att detta är den enda sommar vi kommer få iår.

Oliver är påväg till Kålmården nu. Han är där med skolan och ska mata alla djuren och så. Och en dröm jag har haft är att får mata aporna (och delfinerna) och så ska Oliver få göra det! Orättvist! Sen ska dom kastrera dovhjortar, men det skulle jag gärna vi vara utan. Oliver har lovat att ta kort, så det kommer väl. Hoppas jag.

Världens bästa skola

Jag hatar bussar när det är varmt ute. Iaf om det inte finns nån air condition, för man dör! Det blir så jävla varmt så man nästan svimmar .. det är olidligt! En halvtimme, och jag är död. Tänk då de som åker 1 hel timme! Fyy ..

Men iaf, när jag åkt den dära bussturen efter skolan, så satte jag mig i solen lite och pluggade :) Hade bikini på mig för första gången iår och solade. Lite färg fick man misann. Men det är väl dags att köpa en solkräm och bröja smörja in sig också.. Jag måste göra det. Eftersom jag har hudcancer i släkten vill man ju ta det lilla försiktiga. Om det nu hjälper.
Sen så var det dags för möte på min gamla gamla skola. Det var en så härlig nostalgi-tripp! :) Vart man än gick så var det nått som väckte minnen! Jag tror Simon kände samma sak. Skolan var så liten också! När man gick där var korridorerna så långa, men nu tycker jag knappt man kan kalla det korridor. Det är en fantastisk skola det där.
Simon och jag var där på möte för att det blir en Allsångskväll i Hjortsberga som jag och Simon ska hålla i. Det blir kul! Tisdagen den 20 maj, kl 18.30! Be there!

Nu är jag helt slut! Så jag ska varva ner lite framför tvn med mamma :)

Förresten! Min svärmor fyller år idag! ;) Grattis!


Måndagmorgon

Måndagmorgon efter ledighet, fyfaaan. Jobbigt att stiga upp kl 6 :(
För att sen gå på tråk-lektion. Men man måste ju.
Just nu är det jobbigt att stiga upp på morgonen över huvudtaget.


Idag fyller Simone hela 18 år - Grattis! :)


Det var jättekul hos Amanda i lördags :)
God mat, bra musik, dans, film, mys. Längtar tills nästa gång vi ses <3
Ni är bäst, tjejer!



Min måndag dårå. Först stiger jag upp hos min älskade, allt jag ville var att ligga kvar! Sen iaf så går jag på tråk-lektion där vi inte gör någonting. Och jag menar det - ingenting!
Sen var det samhäll och jag fick veta betyget på ena delen av provet - mvg :) Det var precis på gränsen, men ändå!
Nu får vi bara hoppas att jag klarade av b-delen, annars får jag inte mvg i betyg. Eller nått, jag hängde inte med..
Sen var det NP (speaking) med Theresé och Alicia, det gick jättebra ;)
Under hela dagen har jag bara längtat hem, så det var skönt att gå mot bussen. Bara det att den var försenad en halvtimme(!!!). Det läckte typ olja eller diesel eller nått.. Så jag missade ju såklart den andra bussen som går in i Hj. Så det var ju en 20 minuters promenad där. Jag gick så snabbt jag kunde, tänkte ju att man kan ju passa på att motionera. Så när jag var framme så var jag jju ättesvett (solen stekte på ganska bra också) och så såg man ju att pappa, såklart, var hemma. Så jag hade ju inte behövt gå ... men men.

Det blev mer motion senare eftersom jag gick till Oliver för att håämta mina grejer och cykeln. Som sällskap tog jag med mig Pondus som fick springa en stund med Frasse när vi var i Mo. Oliver skulle till träningen så jag följde honom, men Pondus på cykeln. Eftersom Pondus fick springa var han ju redan trött efter halva biten hem..

Nu sitter jag här mätt och gå i magen eftersom jag fick mat när jag kom hem. Härnäst ska jag plugga och duscha :)

Utseendefixerad? Javisst!

Jag tycker faktiskt min blogg ser förjävlig ut just  nu. Måste göra någonting åt den.
Och det ska jag göra. Nån gång.

Det är ju bajs också att jag verkligen inte kan med varken bloggen eller Photoshop. Men I'll make a try. Later.

RSS 2.0