Första advent!

Idag är det första advent. Och jag är ju julgalen, allt som har med jul att göra ska hanteras försiktigt och tradtionsbundet. Vi fuskade igår, vi tände första ljuset i adventsljusstaken redan igår. Bara för att vi hade gäster.
Jag har börjat kolla lite på recept på nya godissorter, längtar verkligen till allt kommer igång! Tyvärr kommer jag ju få för allt själv iår. Jack är en tjurig tonåring som bara vill sitta inne på sitt rum, absolut inte vara med familjen. Pappa har aldrig varit intresserad och Mamma orkar nog inte, och för Oliver är allt som kallas "jul" och "bak" skittråkigt!

Rockyroad gjorde jag förra året och blev helt kär... så förbannat gott! Så det måste jag göra iår igen. Jag gjorde även hallon- och blåbärskola, kanske blir iår igen. En favorit som har varit med varje år i mitt liv är ju mozartkulorna, så det måste ju göras! Men kanske med lite fler chokladsorter i år. Det är ju roligt att variera liiite! Fudge är också en favorit som varit med hela livet, men vårat recept är inte så gott. Ska försöka få tag på något som verkligen smälter i munnen och är sockrig i konsistensen, som riktig fudge ska vara! Knäck är något som vi också alltid misslyckats med i vår familj, den blir bara seg och kladdig. Inte hård. Så har ni något recept på riktig knäck, som blir hård och god och som är lätt att göra?
Förra året gjorde jag och Jack mintkarameller. De såg jätteläckra ut, men var skitäckliga. Den enda som käkade de var Pappa, och han käkade de bara för att vara snäll mot mig och Jack!

Jag har hittat recept på chokladkola och nougathjärtan än så länge. Något som ni känner igen? Är det gott? Är det lätt? Man är ju ingen stjärna i köket precis..
Vill ha ett lätt recept på brända mandlar (utan chokladöverdrag). Finns det?


Glow party

Vad jag hade roligt! :D
Trevligt sällskap, dans..

Nu kommer snart lite släkt och så ska vi bada i tunnan. Imorrn blire att göra om rummet! :)



NÄR KOMMER BILDERNA FRÅN STUDENTFESTEN?

I love shopping

Jag älskar second hand! Igår hittade jag och Simone en ny second hand-butik i vxö, Lindra heter den. Det var såå fint och fräscht. Och eftersom jag inte har ett öre över till mig själv, så hittade jag självklart ett par stövlar. Så gott som nya! För 130 kronor! Jag blev kär..
Så, jag tog lite sparpengar (som egentligen ska gå till körkort) och köpte dess überläckra skor idag istället! Plus det köpte jag en balklänning. En jättefin och jag kommer var så jädra snygg på balen! 
Jag är så jädra glad idag, så ni fattar inte.. Och som på grädden på moset, Mamma Mia släpptes idag. Och mamma var inte sen att köpa den!

Nu ska jag sjunga upp lite och skaffa fram lite popcorn..

Tatuering

Var med Jojjo när hon tatuerade sig igår. Hon tatuerade in "tro, hopp och kärlek" i kinesiska tecken bak i nacken. Jag har aldrig velat tatuera mig, men igår blev jag sugen! Men jag vet att jag kommer ångra mig. Att tatuera mig, bara för att jag kan känns lite.. löjligt.

Sov hos Oliver inatt och fick en mysstund med Frasse på morgonen. Han är så jädra go den hunden!
Mina hunar är också goa, och nu ska jag ta dem på promenad.

Jonas och Am åker iväg idag. Lång ifrån oss. Jonas till Stöten för att börja jobba igen och Am till Thailand (i en månad!!) för att semestra. Lyckost henne.

Oléo och jul

Det var utgång igår med Simone och Jojjo, och jag hade skitkul!
Det fick bli Oléo och vi träffade hur mycket roligt och härligt folk som helst ;)

Och jag mår så förgrymmat bra idag!



Am tog hem sin nya kille hit till Hj idag. Stackars pojk, säger jag bara. Första gången han är här, andra gången han träffade oss och han har redan fått se gamla familjefilmer. Och erfarat våran familjs galenskap.
   I alla fall, så ska Am i veckan åka till Thailand i en månad. Hon kommer hem bara några dagar innan jul. När hon och Ola åkte hem så sa hon "Vi ses på julafton". Och då kom jag på att det ju inte är alls länge tills dess.. För en månad sen så fyllde Oliver år och vi var på "Mamma Mia". Tiden går så snabbt och det händer så mycket hela tiden, man hinner liksom inte med. Jag har inte ens börjat med julklapparna.

Yoga och chigong

Idag hade vi friluftsdag i skolan som hade temat stress. Först testade vi på yoga, som vad skitkul! Verkligen en träningsform som passade mig. Där slipper man springa för att vara duktig. Man använde bara sin egna vikt.
Efter yogan, som man blev trött efter, var det en förläsning om stress. På den stressföreläsningen så räknade upp olika symptom för vad som inte är bra stress. Och varje punkt kände jag igen. Man blir ju inte mindre stressad av det precis!!
    Sist var det chigong som ska betyda risånga. Ris står för energi och ånga för.. ånga. Det var också roligt, eller mer skönt. Man blev så skönt avslappnad efteråt. Chigong-snubben, som visade alla rörelser och det sa att chigongen var från många tusentals år sedan. Då man jobbade många timmar från hemmet, då det inte fanns bilar eller andra transportalternativ än att gå. Och då utförde de chigong för att orka gå hem efter åtta timmars arbetsdag. Jag kan tänka mig att det var så. För innan chigongen var jag väldigt trött och min förkylning var jobbig. Efter chigongen kände jag inte av förkylningen nått.

Förkylning

Det är märkligt att en förkylning kan svaja så mycket. I lördagsmorgon var jag sjuk, men kunde ändå liksom leverera och se nått sådär vettig ut. Samma kväll var jag som döende och det rann, rann, rann och rann ner för både näsa och ögon. Men sen var det var bra under hela söndagen. Och så idag.. helt slö och orkar ingenting. Men jag hinner liksom inte vara sådär äckligt förkyld. Svårt att förklara.  

Betalde min första räkning nyss, studentmössan och tröjan. Känns sådär.


Ojojoj

Oj, kollade statistiken över hur många som kollar min blogg. Antalet har ökat drastiskt! Jag tror jag vet vad det beror på. Jag tror man letar efter en typ av reaktion, men det får ni ingen. Orkar inte bry mig. Helt ärligt, det är så löjligt så det finns inte.

Min förkylning har ju inte precis blivit bättre. Ligger som fastklistrad i sängen med näsborrarna fulla med näsdukar och tycker synd om mig eftersom inte Oliver är här och tar hand om mig..
Men det gick bra på spelningen idag, det lät lite nasalt från min sida, men jag kunde lika gärna legat hemma. Tack ipren!
Det var jävligt härligt att få spela med bandet idag. Trots att det var så lite folk. Vi blev lite mer vi. Skönt!

Det var mysigt med film och bad igår :)


Det bådar inte gott

Jag har huvudvärk och det rinner från både ögon och näsa stundtals. Och imorn ska vi ju spela och sjunga (på förmiddagen = tidig uppstigning) med projekt-gruppen imorrn. Som vi måste hitta på nått namn på.

Något bra förslag?

Teneriffa-resan

Sitter och tittar på bilderna från Teneriffa nu. Och gu, vad jag längtar tillbaka!! Sol, bad, ingen press, Oliver, solbränna, leenden..
Annat än att sitta inomhus med halsduk och frysa. Och känna att man har massa att göra, som man inte hinner med, inte träffa Oliver, bara få skit från andra, inte ett leende osv osv.

Får väl berätta kort för er vad som hände under dagarna!

Söndag: Steg upp klockan tre på morgonen för att vi skulle vara iväg klockan fyra. Samma natt skulle ju klockan övergå från sommartid till vintertid. Och min klocka ändrades inte automatiskt, som jag trodde, så jag vaknade en timme före alla andra..
När vi kom fram till flygplatsen var alla väldigt trötta, men ändå glada för att vi var på väg. Jag hatar att flyga och var jättenervös att jag skulle få ont i öronen, vilket jag också fick. Nästan alla får lock för öronen när de flyger men jag får tusen nålar i öronen också. Aj, säger jag bara!
Vi kom fram till Teneriffa vid ett-tiden, lokal tid och det var asvarmt! Som tur var blåste det lite, vilket svalkade. Det var kaos på vårat hotell, så vi fick inte våra rum förens klockan tre ungefär. Efter det badade vi hela dagen! Klara blev iputtad i poolen av en badvakt! på kvällen käkade vi ute. Vi var alla väääääldigt trötta.

Måndag: Sol pch bad hela dagen, både vid havet och vid poolen. Det var första gången för mig att bada i havet utomlands, alltså att bada i vågorna och det var barnsligt kul! Både barn och vuxna skrattade gott! Vi spelade volleyboll på stranden. Tjejerna mot killarna. Såklart vann tjejerna! Vi hade ju en föredetta elitvolleyboll-spelare med i vårt lag. På kvällen var vi ute på stan och jag käpte mig en snygg, enkel och svart liten väska.

Tisdag: Vi steg upp käkade vi vår hotellfrukost och begav oss sedan till grannhotellet, Los Brezos, för att där plockas upp av buss som tog oss till hamnen. Där vi steg på en katamaran, tillsammans med ungefär 140 svenska turister till, för att bege oss ut på en delfin- och valsafari! Vädret var underbart, alla vi svenska blekfisar la sig i solen direkt med massa med solskydd på! Vi fick se både valar och delfiner på nära håll. Man blev som barn på nytt när man fick se vilda delfiner och valar, hela kroppen skuttade! Tyvärr fick jag inte så många bra bilder. Men jag har desto fler sparade på näthinnan!
På denna utflykt bjöds det på Paella, som är den spanska nationalrätten. Det är ris med saffran och grönsaker, skaldjur osv i. Jättegott! Under tiden den gjordes fick alla bada. Och jag har aldrig badat där det är riktigt blått och klart vatten förut! Om man kollade under vattnet med simglasögon så såg man bottnen, som var åtta meter ner! Jag ville först inte bada, det såg så kallt ut och jag tycker inte om att bada där jag inte vet vad som är under mig. Men jag gjorde det iaf, och det är inget jag ångrar - Det bästa badet i hela mitt liv! Så jädra härligt!
När vi kom hem igen så badade vi vid poolen. Och på kvällen gick vi ut på stan och käkade. Vi träffade på en, jag vet inte vad jag ska kalla det, staty-man? En sån som står still hela tiden. Vi la ner ett mynt i hans väska och då började han plötsligt röra på sig och gjorde konstiga miner och rörelser. Rörelser och miner som man inte ens visste fanns! Han gjorde en servettros till Klara. Hon blev kär, det skulle jag också ha blivit! 

Onsdag: Vi steg upp tidigt för att denna dag hyrde vi två bilar som vi skulle åka runt lite på ön med. Vi åkte på de mest slingrade vägar du kan tänka dig! Vi höll i genomsnitt en hastighet på max 40 km/h! Vi var påväg upp till Spaniens högsta berg, Teide, Vulkanen som än idag är aktiv. Ju längre upp vi kom desto kallare blev det, såklart. På vägen dit stannade vi ett par gånger, för att ta kort, för det var en så häftig utsikt! Landskapet såg ut som.. en alienfilm! Ska jag spela in en alienfilm någon gång, ska det vara där! När vi kom till liften som skulle ta en upp på toppen, så var liften avstängd för att det var för blåsigt. Tur det kanske, för det var fyra minusgrader där uppe!
Vi åkte vidare till Playa de la Cruz, för att där hade vi hört att det hade byggts in småsjöar i berget. När vi kom dit regnade det och blåste. Det är konstigt att det kan skilja så mycket med vädret på så kort avstånd. Hemma i Playa de las Americas var det sol och 29 grader. De där sjöarna var i själva verket pooler, jättefina och stora pooler, men man blir ju ändå lite besviken när man föreställer sig sjöar. Eftersom det var regn där ville inte alla bada. Men jag, Oliver, Klara, Emil, Marcel och Eva badade och vi var de enda gästerna. Vi gick in en och en halvtimme innan stängninsdags på området för att bada. När vi badat i tjugo minuter kommer vakterna och skriker åt mig och Oliver att det är dags att gå upp för de stänger om fem minuter. Vi hade ingen koll på klockan så vi steg upp och klädde på oss. De andra var och badade längre bort, så vi gick till dom. Och de var fortfarande i badet. När vi säger till dom att vakterna sa att det snart var stägningsdags säger Eva "men det  är ju en timme kvar att bada" och tittar på klockan så inser vi ju att vakterna lurat oss. Oliver tjurar ihop och fortsätter inte bada, men jag sätter på mig mina blöta badkläder och hoppar i badet igen. Hemskt roliga skämt de där badvakterna har. Jättekuliga.
Men vi piggade upp Oliver med att köpa lösgodis! Det var det enda stället jag hittade lösgodis på hela resan. Är det något typiskt svenska med lösgodis?
Vägen hem, som vi trodde var en motorväg och som vi trodde inte skulle ta så lång tid, var väldigt krokig och lång. Jag brukar inte bli åksjuk, men denna gången blev jag det eftersom det var mörkt och krokigt. Jag kunde liksom inte koncentrera mig på vägen. Även här höll vi en hastighet på 40 km/h. Det är sjuka vägar de har där!
När vi kom hem till hotellet åt vi utav buffén och gick och la oss. Skönt!

Torsdag: Bara sol och bad hela dagen för halva gänget. Resten av gänget (Magnus, Janne, Klara och Marcel) tog bilen till Loro Parque som är en djurpark med späckhuggar-shower, som vi har delfin-shower här hemma. Det var tydligen jättehäftigt! Men jag stannade mer än gärna hemma i solen, eftersom jag fortfarande var likblek. Det var först denna dagen som jag fick lite bränna. Äntligen! På kvällen käkade vi ute och sjöng kareoke! Svenskar som vi är sjöng tjejerna en ABBA-låt - "Mama Mia"! Killarna sjöng "Living next door to Alice" där publiken skulle sjunga "Alice, Alice? Who the fuck is Alice?" men publiken var bara tråkiga britter och vi. Så det var bara vi som sjöng. Jäkla tråkmånsbritter!

Fredag: Tidig uppstigning igen eftersom Magnus, Janne, Emil, Oliver, Ronja och jag skulle iväg på vattenskotersafari medans de andra stannade hemma. Vi åkte en lång bilfärd i en skruttig bil till en gullig liten stad. Där fick vi låna våtdräkter och Emils var sönder i rumpan, så hans våtdräkt såg ut som string! Vi fick åka två och två på vattenskotarna så jag åkte med Oliver. Det var väldigt vågigt och jag var rädd nästan hela tiden - han kör ju som en galning trots att det var vågor! Jag körde max en kvart. Det var inte lätt när det var så vågigt. Och så skvätte det en massa saltvatten i ögonen och det sved osv.
 Vi åkte utmed Los Gigantes, jättestora klippor, där vi fick åka in i grottor och bada. Det var var helt fantastiskt! Vattnet var lika klart som i tisdags. Och solen sken underbart. Vilket man tänkte mer på när man tog av våtdräkten och det var ett jättetydligt streck på låren och armarna! Alla skrattade och den franska instruktören utbrast "Very Sexy! Very Sexy!" på fransk-brytande engelska när han fick se mina lår! Usch. Instruktören kunde förresten bara franska, så man fattade ingenting av det han sa. Det är verkligen sant att fransmän inte snackar engelska!
När vi kom hem från den utflykten badade vi både hemma vid poolen och nere vid stranden. På kvällen så bestämde jag och Oliver oss för att vi skulle få en egen kväll ute. Så vi letade upp den mysigaste resturangen vi kunde hitta - det blev en liten, lyxig och italiensk resturang. Vi käkade båda jättegott och sen tog vi oss en kopp kaffe på samma ställe. När vi sen bad om dessertmenyn och fick se den blev det en besvikelse. De hade bara färdiga efterrätter från Nestlé! Så vi betalade och gick därifrån eftersom vi ville ha riktiga desserter eller glassbakelser. Under tiden vi letade efter ett ställe som serverade det så köpte jag presenter till mamma och pappa. Öronhänge med lavastenar från Teneriffa till mamma och kanarieska cigarrer till pappa. Tillslut hittade vi en resturang med glassbakelser, precis inill stranden och det var jättemysigt. Och gott! Vi fick in jätteglassar med tomtebloss! Efter det gick vi hem och satte oss och njöt ute på våran balkong för att sen gå och lägga oss. 

Lördag: Vi fick veta att Eva (Olivers mamma) trodde att vi förlovade oss under fredagskvällen. Vilket vi själva inte hade en tanke på! Det var sista dagen på semestern så alla pressade i solen. Och badade såklart. Som vanligt både vid poolen och havet.
På kvällen så åt vi ute och vi beställde grillat kött och grillat fisk. Och då serverades det på små grillar. Det är svårt att beskriva annorlunda. Det var iaf jättemysigt att äta direkt ifrån grillen! Och man var proppmätt när man gick därifrån för det serverades precis hur mycket som helst!
När vi kom efter resturangbesöket börjades det packas för hemresa nästa dag!

Söndag: Vaknade med vaxpropp som inte ville bort och jag var rädd att jag skulle få ännu ondare på flyget hem än vad jag fick på flyget dit. Men det gick ändå ganska bra. Resan kändes inte så lång, trots att den var 5 timmar. När vi kom till flygplatsen var det svinkallt och bilen ville inte starta. Så vi satt på Malmö flygplats i två timmar innan vi fick hyrbil då vi begav oss hem till Hj. Väl hemma, kl 1-2 på natten, satt hela familjen vaken för att välkomna mig hem med glögg, pepparkakor och skumtomtar och tända ljus! Det var jättemysigt att komma hem och få dela ut mina presenter. Frasse var hemma hos oss också, och jag fick äntligen gosa lite med honom. 

Teneriffa och äntligen hör jag!

Hade det underbart i Teneriffa! Orkar och hinner inte skriva ner hela resan nu, men det kommer. Vad jag hade tänkt att skriva ner var iallafall att när jag flyger så får jag jäääääävligt ont i öronen. I start och speciellt landning så får jag lock för öronen och så känns det som om jag får tusen nålar rakt in i öronen. Och "locket" försvinner inte på timmar, eller dagar efteråt. Så det är lite jobbigt.

Samma dag som vi skulle flyga hem, alltså i söndags, vaknar jag med vaxpropp i örat. Men jag hade med mig revaxör, så det var inga problem. Tänkte jag. Men vaxproppen försvann inte. Så jag testade en andra gång, och inte heller efter det försvann proppen. Så jag fick ju åka flygplan med vaxpropp. Och det gjorde ont.
   När jag kom hem, sent på natten, så la jag i revaxör ännu en gång, fast under natten. Och likaså nästa natt. Men den försvann inte efter det heller.
Så då tänkte jag att då får jag väl gå till doktorn som får spola bort den, och det gör ont! Det har pappa och Oliver berättat för mig (de var visst erfarna). Men jag kan ju inte gå runt i en evighet och inte höra någonting på ena örat.
   Mamma testade att bara blåsa bort den. Och med en gång, med ett tryck, så var den borta min jävla vaxpropp. Och jag kunde höra igen!! Wonderful! Och den var inte liten heller, det var så jädra äckligt.. Men gu, så skönt det är att höra igen!

RSS 2.0