Nu är lovet slut - Ruff är en av oss

Nu är lovet slut och allt ser annorlunda ut nu. Det är så mycket som har hänt.

Mamma, pappa och jag var och kollade på hund i söndags. Vilket resulterade i en tredje hund i huset och Moa som valpvakt. Men det är jag mer än gärna! För han är så gullig så att man håller på att dö! Vi hämtade honom först igår och hela måndag-tisdag-onsdag läste jag en massa hundböcker och förberedde mig inför valpen ankomst.
    Det pågick en enda stor förhandling under söndag till onsdag om vad valpen skulle heta, så vi hade en omröstning där vi fick välja de namnen vi skrivit upp på en lista. Ruff vann, ganska överlägset. Jag röstade på Sture och Zigge (Och Ruff). 
   Jag var lätt den mest motiverade i familjen till hunden. Och pålästa. Jag läste bl a att man skulle ha hunden i knäet när man hämtar honom - eftersom han inte är van. När jag berättade detta blev jag bara dumförklarad! "Lycka till att ha en 20-kilos valp i knäet!!". Men vilka blev dumförklarde sen? HA!
    Just det, 20 kilos valp, han är nämligen redan 4 månader gammal. Men det är ganska skönt, han kan redan sitta och är nästan rumsren. Han är också van att vara på trimbordet. Den värsta valpperioden är  liksom över. Men det är fortfarande mycket att göra.
    Människorna vi köpte Ruff av var så himla härliga! Danskar, så jag hörde inte alltid vad de sa, men ändå. De skickade med godispinnar till Ruff "en varje kväll innan han somnar, så sover han gott". Så himla gulligt! Leksaker och snuttefilten följde också med hem till Hj. De firade precis 25 år med oes, som kennel, och de är verkligen kunniga om rasen. Det känns skönt. Det är också skönt att de tror verkligen på att Ruff kommer få det bra här. Det kommer han!
    Just nu ligger båda våra oes på varsin sida om mig och sover. Det är så gott! Ruff hänger med mig hela tiden och han är så kelig, han vill kela hela tiden. Det har inte varit några problem än så länge. Han sov hela natten, äter och dricker duktigt (annars kan det vara lite känsligt vid en omplacering) och jag tycker ändå han redan lyssnar till sitt namn. Han är väldigt lugn men är samtidigt väldigt nyfiken. Och det går väldigt bra med både Pondus och Iza.

Det känns i allafall jättebra!


Imorrn kommer Simone för att hälsa på Ruff. Det ska bli mysigt! Melodifestivaaaaaaaaaaal!

Uppdatering: Sportlov

Jag hinner ju adlrig skriva mer än på loven.. fy, så tråkig jag är.

Har inte hänt mycket mer sen jag skrev sist. Eller kanske. Jag har räknat på projektarbetet, det kommer (vågar jag nästan lova) att gå runt. Jag har köpt handskar till balen och så ska jag titta på skor imorrn. Eventuellt en väska också. Då är det bar nått över axlarna kvar. Sen har jag bestämt mig för vad jag ska söka - Jönköping!

Mamma och Pappa ringer fortfarande på hunar och inget har blivit bestämt. Men jag hoppas det löser sig snart ;)

På lovet ska jag inte göra någonting. Ska till Viktoria på tjejkväll imorrn. På lördag ska jag förhoppningsvis träffa Oliver. Sen fick jag veta att det är filminspelning för musikvideon på lovet, kanske. Känner sådär mycket inför det där - jag förtjänar ett lov!

Stress och OES

Stress. En känsla jag känner ofta nuförtiden. Det är så jädra mycket, och då jobbar jag inte ens! Det är stressigt med projektarbetet, kommer vi få ihop det, rent ekonomiskt? Blir det så bra som jag vill? Skolan och studenten i sig är stressig. Balen stressar upp mig som fan, hur ska jag ha råd med kläder osv, när ska jag köpa det? Var?
Pengarna oroar jag mig över också, hur ska jag ha råd med student OCH körkort? Är det nått som stressar på är det vad som händer efter den 9 juni. Vad gör jag då? Sommarjobb, måste fixas. Och plugg, vad vill jag plugga och var? Hatar mitt schema! Det suger rejält att börja sent.. Som på tisdagar börjar jag 11.30 och onsdagar 12.30. Får ju gå ut till vägen (tar en halvtimme) och sen vänta i timmar på att man ska börja. Och på tordagar har jag en lektion. Och får vänta in den lektionen ett jädra tag också. Jag börjar hellre tidigare, så kan man vara lite effektiv på dagen.

Idag har jag varit riktigt effektiv, jag kom hem tidigt, så man kunde göra de där samtalen som behövs göras på dagtid. Sen har jag pluggat, inte mycket, men lite. Jag har inte hunnit plugga så mycket, som jag egentligen borde/ville. Och träna hade jag också tänkt göra.. Mitt löfte gick bra i en vecka, nu måste jag verkligen kämpa.
Tyvärr är det mer på listan som jag Måste göra än vad jag egentligen Vill göra. Jag vill t ex lära mig sticka, lära mig köra bil, läsa en jädra bra bok, shoppa, sjunga i kör, lära mig piano..

Mamma och pappa kollar på hund till sommarn! De ringde på en omplaceringshund idag, men det var tyvärr försent, den hade redan fått ett nytt hem. Men de hittade andra valpar, som redan är leveransklara. Mamma och pappa vill egentligen inte ha nån hund förens sommaren, men de är inga planerade valpar tills dess, så det kanske blir utav de valparna som de hittade - redan nu! Snacka om att jag är lycklig!! 

Nu måste jag sova!

RSS 2.0