Hela barnaskaran

Det har inte blivit mycket skrivet på sistone, jag vet. Men.. det har varit så mycket och jag har inte orkat skriva.

Imorrn iaf ska vi på begravning i Örebro. Så ikväll är allihopa hemma. Annamia, Jonas, jag, Jack, mamma och pappa. Det var längesen, kommer inte ens ihåg när det var sist. Det är både kul och jävligt jobbigt. För alla har gaddat ihop sig och gett sig på mig idag, jäkla mobbare.
Det blir tidig uppstigning imorrn, och jag som sov till elva idag. Bredvid Oliver. Underbart. Men imorrn blir det som sagt andra puckar. Uppstigning klockan 6 för att sen bege sig till begravningen. Som jag och mamma ska sjunga på, eller mamma ska spela för den där kantorn kunde visst inte. Så kasst, att en kantor inte kan sänka tonart. Eller vad det heter. Jag kan det inte, men jag har ingen musikutbildning heller.
Tears in heaven blir det, inte så orginellt kanske. Men jag tror inte det spelar så stor roll Vad jag sjunger, bara jag sjunger. Mamma ska spela gitarr till. Hon är nervös för hon har aldrig spelat inför folk, och hon fick veta ikväll att hon skulle spela. Stackarn. Men det låter bra än så länge.

Ikväll skulle jag helst bara vilja titta på film med alla mina syskon, men eftersom vi ska upp vid 6 imorrn är det redan sent.


Hundgårdshund

Theresé och Alicia har varit hos mig och passat mig och mina hundar. Inte alla, men Pondus och Frasse. Det var verklige super att de kom, för jag hade inte klarat det själv! Taaaack, tjejer!

Att träna en hund att stå i hundgård tar en stund, jotack, jag vet. Vi har ju byggt en hundgård till Frasse här hemma. Under fem timmar under måndagen stod han i hundgården - och skällde konstant! Förbannat jobbigt. Påfrestande.
Det tyckte tydligen våra grannar också. En tjurig gammal tant kom och var Riktigt otrevlig. Surkärring! Hon sa att han skällde natt och dag, och under nätterna har vi honom inomhus, just för att han inte ska skälla! Men den kärringen stack innan man fick försvara sig och förklara detta.
Så skulle jag hämta posten. Så hittar jag en handskriven lapp som det står "Låt ej er hund stå och skälla hela dagen! Grannen!!"
Idiot, som inte ens vågar komma in hit, det är fan längre att gå till brevlådan än hem till oss. Fegis!

Det kommer ta minst en vecka att lära honom att stå i hundgården och inte skälla. Men under hela dagen idag har han stått där, och jag har solat utanför. Jag har verkligen skällt på honom när han skäller och berömt honom när han varit tyst. Jag har varit tusen gånger mer envis än han, och han är riktigt envis. Han är jakthund. Nu skäller han bara lite när jag är inomhus, annars inget. Och det är på en dags arbete. Det tycker jag faktiskt är jääävligt bra jobbat utav mig. Grannarna har ingenting är klaga på längre!

Farmors bortgång känns fortfarande helt sjuk. Jag fattar inte att hon är borta, borta för evigt! Begravningen är den första augusti och jag ska sjunga. Vet inte om jag klarar av det. Jag klarade av det, knappt, på farfars begravning.
När de nu båda är döda hoppas jag att de är tillsammans och det får mig att tänka på Maia Hirasawas låt, "Mattis and Maia", om man bara byter ut lite ord och namn ...



Farmor 14 Juli

Det som skulle hända under veckan, hände inatt. Så naturligt som det bara kan bli, men ändå så jädra ledsamt. Vi visste om det, men man blir ändå chockad på nått vis. Men det var skönt för henne, att äntligen få sluta lida. Jag vill tro att hon och Farfar har återförenats igen. Låter krystat, men jag hoppas verkligen det. Att de är tillsammans fast på ett annat, mycket bättre, ställe nu.

Jag tänker direkt på de gånger jag målat naglarna på henne, det gjorde jag sista gången vi träffades. Hon hade så mjuka händer. Och så på den fetaste möjliga julgröten, som Farmor gjorde. Som också var den godaste. Den var lika god som den var fet.
Som barn fick vi alltid en jättepåse med godis vid julaftons frukost, det var nog närmare ett kilo godis vi fick varje år! När vi hälsade på henne fick vi också nästan alltid en hundralapp var, jag och Jack, som vi skulle ha till "hemfärdsgodis".

Jag saknar Dig redan.
<3

Utmaning!

SÅ FORT DU LÄST DETTA HAR DU BLIVIT UTMANAD!

Regler: Du måste svara på alla frågor och sen utmana alla som läser detta.

DIG:
1. Hur lång är du?
162cm

2. Vad vill du bli när du bli stor? En lycklig och frisk mamma och fru.

3. Vad pluggar du? Media

4. Har du långt hår? Det beror på vad man jämför med.
5. Vilken hårfärg har du? Blond.

6. Sminkar du dig? För det mesta, när jag ska nånstans.
7. Har du haft sex senaste månaden? Ja

9. Vad har du för färg på dina underkläder just nu? Blå

10. Har du kysst någon idag? Ja

FAMILJ:
1. Bor dina föräldrar ihop? 
Ja

2. Vem är bäst, mamma eller pappa? Beror när frågan ställs!
3. Hur många syskon har du? En äldre syster, två bröder (en äldre, en yngre).
4. Vad är det senaste du sa till din mamma? Kommer jag inte ihåg.
5. Vilken mat lagade din pappa senast? Jag vet inte? Kommer inte ihåg det heller!
6. Hur många ställen har du bott på? 2

7. Vem i din familj stör du dig mest på? Det är också en dåndär fråga vars svar kan variera.

8. Vilken familjemedlem är snällast? Samma sak där.

9. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? Jag skojade lite med Jack senaste. I torsdags var jag ute och åt med Jonas, för typ två veckor sen shoppade jag med Am.


KOMPISAR:
1. När var du senast med nån kompis?
Kommer jag inte ihåg :S
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Jag antar att det var Alicia.

3. Har du kysst nån kompis? Pussat

4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med? Ja. Dock ingen nära kompis.
5. Vem har du varit kompis med längst? Vet inte.

6. Vem känner dig bäst? Oliver, Jack, Alicia och Theresé

7. Längsta tid du varit osams med en kompis? Ingen aning. Jojjo?
8. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det? Jag är nog öfr snäll för det.
9. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar? Nej, men de kanske gör?

KLÄDER:
1. Vad har du på dig nu?
Mjukisbyxor, bikini och vit- grårandig seglartröja från ginatricot.
2. Har du bytt om idag? Ja, massavis med gånger. Frasse kladdar ner mina kläder.
3. Favorittröja? Den jag har på mig.

4. Sexigaste klädesplagget på andra könet? Inte är det jaktkläder iaf! ;P

5. Har du gett bort kläder nån gång? Det tror jag.
6. Har du ångrat ett klädköp nån gång? Mer eller mindre.

7. Har du handlat kläder via internet? Aldrig.

8. Har du ljugit om bh-storlek nån gång? Varför skulle jag?

9. Fulaste plagget andra könet kan ha? Cykelbyxor!

10. Vad använder du för skor? Helst mina crocs, om jag är på hemmaplan. Annars ett par enkla svart eller vita.

VÅGAR DU:
1. Skrika åt dina föräldrar?
Ja.

2. Klä dig annorlunda? Vad är annorlunda?

3. Vara dig själv? Ja, vem annars?

4. Visa dig i bikini/badbyxor? Vågar, men gör det helst inte.

5. Fisa inför din pojk/flickvän? Mer än gärna!

6. Pierca dig? Nej, kommer ångra det senare.
8. Ha sex på offentlig plats? Aldrig!

9. Vara omogen? Jag är ganska omogen enligt vissa, så ja.

10. Äta småkryp? Nej, usch.


Jag måste måste måste tänka på annat!


We're back Home

Yes, we are! Back to fastlandet.
Gotland Gotland Gotland, jag älskar Gotland! Vill inte vara hemma, vill till Gotland. Själv.

Kommande vecka; Har jag ingen aning vad som kommer hända. Eller jo, en grej. Inte en så liten grej. Kommer göra mig och min familj ledsen. Gör oss ledsna redan. Herregud, vad ska jag göra?! Känner mig helt tom.

20.46
För att jag inte ska känna mig helt tom under hela veckan har jag fått en massa att göra. Alicia kommer hit och hjälper mig! Taaack, du anar inte vad det betyder.

Frasse är här, han står i sin nya hundgård. Och skäller och gnyr en massa! En vanlig sällskapshund hade fattat vid det här laget att det inte lönar sig att skrika så. Men med jakthundar, speciellt drevrar så måste man tydligen vara envis. Och det är mitt förnamn! Banne mig att jag ska klara det här!


Gotland, Kattinsident.

Ja, nu är jag äntligen på Gotland. Resan hit gick bra. Jag och Oliver åkte bil till Oskarshamn med Samuel och Therese. Samuel övningskörde och jag tyckte han var jätteduktig!

När vi kom fram till campingen, Kneippbyn, och började sätta upp tältet så började det regna och har i stort sett regnat sen dess. Sen fick vi veta att det kostar hela fem kronor för att duscha i tre minuter. Det är helt sjukt hur det kan ta pengar här! Äckligt. Att gå in på "Vattenlandet" här kostar 200 kronor! Och det är det enda stället man kan bada här. Sjukt.

Igår morse när jag precis hade vaknat, jag halvsov typ, så låg jag och mös med Oliver. Helt plötsligt känner jag hur det går ett litet djur i sängen och lägger sig precis intill ryggen på mig. Då tänker jag "Åh, vad mysigt!" och tänker ju att det är Pondus. I samma sekund kommer jag ju på att vi inte har några hundar med oss, de är ju hemma. Så jag hoppar upp i sängen och ser att det är en katt. Liten söt katt. Men jag blev ändå rädd, för jag tycker inte om katter eller så. Så jag skriker på Oliver att ta bort katten, han blev ju lika rädd han! Och pappa med så han springer in i husvagnen, stänger dörren om sig. Och sekunden efter kommer en nyvaken mamma ut i bara nattkläder och sömn i ögonen och kastar ut katten. Sen kom den in igen. Men den var dock ute lika snabbt.

Senare på dagen var jag och pappa inne på ett seminarium om mediemakten, den sk tredje statsmakten. Det var intressant och jag ska absolut på fler seminarium iår. Redan idag.
Efter det gick vi och tog en kopp kaffe med resten av sällskapet på stan, och då såg vi Mikael Persbrant!
Massa kändisar här just nu.

Nu ska jag väcka Oliver med frukost! :)


Min gamla mobil har gått sönder nu, får inte igång den. Så ni får kontakta mig på det tillfälliga numret om ni vill få tag på mig.


Semester!

Jobbade heeela dagen lång igår, det var inte tal om att sticka hem vid lunch. Och jag som inte hade nån lunch med mig.. Illa. Men jag ringde mamma och pappa, så allt fixade sig :) Jag är bortskämd!

Idag jobbade vi bara till lunch! När jag visste om det var det Så mycket lättare att stiga upp, att det var sista dagen underlättade också.
Ni vet ju hur mycket jag har längtat till Gotland och det var det enda jag hade i huvudet under tidn jag jobbade, att vi ska tillGotland imorrn och shoppa hela dagarna! Iiiiiih! Men så 20 minuter innan vi slutade så ramlade jag ner för ett tak, med både stegen och färgburken över mig. Jag förstår att ni skrattar nu, för det gjorde jag också efter en stund. Men det gör jag inte längre för nu har jag så jävla ont. Kan inte ens packa.
Pappa tror att jag har brutit en del av foten och mamma vill bara in till doktor, men där kommer de bara säga att det är en stukning och inte göra någonting åt det. Det gjorde de när jag bröt min stortå!
Nu kommer jag ju inte alls kunna gå på stan hela dagarna långa..

:(
Klant?

Jag förstår inte varför du gör som du gör.

Ååååååååååååååh, jag blir ledsen. Och glad.

Glad för att det bara är två arbetsdagar kvar innan vi åker till Gotland. Ska bli heeeeeeeeeelt fantastiskt med semester! Och det kommer jag ha länge, länge!

3 dagar

RSS 2.0