Rabarberpaj
Här kommer mitt favoritrecept på rabarberpaj. Den är lika god under tillverkningen som efter. Har ni inga rabarber? Det är bara att kontakta mig så kan ni få hur mycket som helst, för det är vad vi har här hemma på gården!
för 4 portioner behöver du:
3 stjälkar rabarber
2 msk potatismjöl
3/4 dl socker
3½ dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl socker
150gr smör
Skär rabarben i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ungssäker form. Strö över 3/4 dl socker och 2 msk potatismjöl.
Gör smuldegen: Blanda 3½ dl vetemjöl, 1 dl socker och 1 dl kokosflingor. Tillsätt margarinet skuret i mindre bitar. Finfördela margarinet med händerna till en grynig massa. Fördela jämt över rabarberna.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med glass, vaniljsås eller grädde!
för 4 portioner behöver du:
3 stjälkar rabarber
2 msk potatismjöl
3/4 dl socker
3½ dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl socker
150gr smör
Skär rabarben i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ungssäker form. Strö över 3/4 dl socker och 2 msk potatismjöl.
Gör smuldegen: Blanda 3½ dl vetemjöl, 1 dl socker och 1 dl kokosflingor. Tillsätt margarinet skuret i mindre bitar. Finfördela margarinet med händerna till en grynig massa. Fördela jämt över rabarberna.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med glass, vaniljsås eller grädde!
Kommentarer
Postat av: Theresé
Jag tycker att vi ska laga denna någon gång, låter super gott!
Postat av: Sofia
Jag vill ha! :D
Postat av: Sofia
Om du har något förslag så är jag på :D
Postat av: Mia
Tack min vän, pajen var helt underbar. Du får gärna göra om det.
Trackback